» Negociatat, Hahn: Shqipëria ka përmbushur kërkesat për të filluar procesin e shqyrtimit

Negociatat, Hahn: Shqipëria ka përmbushur kërkesat për të filluar procesin e shqyrtimit

Kryeministri Edi Rama ka shpërndarë një intervistë të komisionerit për Zgjerimin në BE Johannes Hahn ku shprehet se Shqipëria ka përmbushur kërkesat për të filluar procesin e shqyrtimit.

Rama shkruan se Komisioneri i BE-së Johanes Hahn në një intervistë për “Der Standard” shpreson për zgjidhjen e mosmarrëveshjes së emrit dhe e quan dritë të gjelbër për çeljen e negociatave me Maqedoninë dhe Shqipërinë.

Në intervistë, Hahn thotë se mundësia për reforma është më e fortë gjatë negociatave. Ai shpreh bindjen se Franca dhe Holanda do të shohin gjithashtu “gotën gjysmë plot”.

“Për momentin ka një trazirë nëpër rajon. Shkaku ishte strategjia jonë e zgjerimit, e cila hap një perspektivë për të gjitha shtetet. Në Kosovë, ka pasur ratifikimin e papranueshëm të marrëveshjes së kufirit me Malin e Zi. Ish-Republika Jugosllave e Maqedonisë dhe Bullgaria kanë nënshkruar një marrëveshje miqësie dhe ka gjithashtu negociata të hapura midis Greqisë dhe Shqipërisë. Procesi i shqyrtimit gjyqësor në Shqipëri është në lëvizje të plotë. Reforma gjyqësore është një prioritet në Shqipëri.
Pra, nga këndvështrimi ynë, Shqipëria ka përmbushur kërkesat për të filluar procesin e shqyrtimit. Bazuar në këtë ju mund të bëni një analizë për të parë kriteret për hapjen e kapitujve. Jam i bindur se Shqipëria, pas vendimit maqedonas, mund të bëjë të njëjtën gjë. Mundësia për reforma është më e fortë gjatë negociatave. Unë jam i bindur se Franca dhe Holanda do të shohin gjithashtu “gotën gjysmë plot”. Besueshmëria jonë është pjesë e sistemit tonë të vlerave.
Nëse bëjmë një premtim, dhe pala tjetër plotëson kërkesat, atëherë ne duhet të pajtohemi. Nëse kjo nuk do të ndodhë, kjo do të prekte vendet e tjera në rajon”, shprehet eurokomisioneri Hahn.


360grade.al


Ato që ju dhanë Ramës me të tepërt, po i hiqen sot, një e nga një…

Të tjera