» Dieselgate, Volkswagen do të duhet të paguajë një gjobë prej 1 miliard euro

Dieselgate, Volkswagen do të duhet të paguajë një gjobë prej 1 miliard euro

Ndërsa Drejtori i Përgjithshëm/CEO i Audi, Rupert Stadler, përfundon nën hetime për mashtrim, prokurori i shtetit i Braunschweig i ka dorëzuar Volkswagen një gjobë prej mbi 1 miliardë euro. Sipas rezultateve të hetimeve, në fakt, ka pasur “shkelje në lidhje me detyrimin e mbikëqyrjes në sektorin e zhvillimit agregat lidhur me kontrollin e automjeteve”, raporton Automotonews.com

 

Sipas Zyrës së Prokurorit të Shtetit të Braunschweig, këto shkelje do të “kontribuonin” në faktin se nga mesi i vitit 2007 deri në 2015 “një total prej 10.7 milion automjete me motor nafte EA 288 u shitën dhe u vunë në qarkullim, në SHBA dhe Kanada, dhe lloji EA 189, në pjesën tjetër të botës, me një funksion të paligjshëm të softuerit, “thotë një deklaratë e bërë nga Volkswagen, që tashmë ka njoftuar se nuk dëshiron të apelojë, pasi” e pranon gjobën dhe njeh përgjegjësitë e veta”/360grade.al


360grade.al


Ato që ju dhanë Ramës me të tepërt, po i hiqen sot, një e nga një…

Të tjera