» Agron Duka: Vetëm protestat kushtëzojnë veprimin e mazhorancës

Agron Duka: Vetëm protestat kushtëzojnë veprimin e mazhorancës

Kryetari i Partisë Agrare Ambientaliste Agron Duka, ka reaguar pas vizitës së kryeministrit Rama në vendgrumbullimin e mbetjeve të Porto Romanos. Sipas Dukës kjo është një fitore e opozitës, pasi e detyroi Ramën jo vetëm të shkonte në vendgrumbullim, por edhe të bënte një premtim për zgjidhjen e problemit të ndotjes. Duka thekson se PAA do të vijojë të mbajë lartë vëmendjen mbi këtë çështje.
Reagimi i plotë i Dukës:
Ditën e djeshme, edhe një herë, mësuam se vetëm protestat janë ato që kushtëzojnë veprimin e kësaj mazhorance. Protesta e të rinjve të PAA-së, në Ditën Botërore të Mjedisit, qëndrimet tona mediatike, aksionit të opozitës dhe të banorëve të zonës ku ndodhet vendgrumbullimi i mbetjeve urbane në Portor Romano, detyruam mazhorancën të thyhej heshtjen dhe indiferencën me të cilën trajtonte problematikën që gjunjëzon mjedisin e Durrësit, dhe jo vetëm.
Pasi u përsërit refreni i vjetër se “kështu ka qenë prej dekadash”, u bë një premtim sipas të cilit problemi do të zgjidhet brenda 18 muajsh.
Ndonëse kam rezervat e mia, pasi prej të paktën një dekade kanë pas pushtetin e nevojshëm për përmirësimin e situatës (të paktën rrethimin e perimetrit dhe mbrojtjen e plehrave nga zjarret, të cilat helmojnë ambientin me tymin toksik), Partia Agrare Ambientaliste do të vijojë të ndjek nga afër situatën, duke raportuar çdo muaj zhvillimet nga kjo zonë.


360grade.al


Ato që ju dhanë Ramës me të tepërt, po i hiqen sot, një e nga një…

Të tjera