» Shkencëtarët japin një lajm të keq për personat që kanë këmbë shumë të holla

Shkencëtarët japin një lajm të keq për personat që kanë këmbë shumë të holla

Nëse keni trup me strukturë katrore, me indeks normal peshe, por me këmbë shumë të holla, mund të jeni tre herë më  të rrezikuar nga diabeti i tipit 2 ose sëmundjet kardiovaskulare.

Sipas një studimi në Gjermani, njerëzit me këtë strukturë dhe peshë normale, kanë metabolizëm jo të shëndetshëm.

Kjo është në kontrast me proporcionin e vogël të njerëzve obezë të cilët pavarësisht indeksit të lartë të trupit (BMI) janë metabolikisht të shëndetshëm, tha Norbert Stefan, profesor në Universitetin e Tubingenit në Gjermani.
“Për këtë grup, rreziku i vdekjes është vetëm 25 % më i lartë se ai i njerëzve të shëndetshëm.”- shtoi Stefan.

Rezultatet treguan se në mesin e njerëzve me këtë strukturë trupi, këmbët e dobëta mund të jenë një faktor i rëndësishëm i shëndetit të dobët metabolik.
Për  njerëzit e shëndoshë, nivelet e dhjamit të barkut janë parashikues të fortë të sëmundjeve siç janë diabeti tip 2 sëmundje kardiovaskulare.


360grade.al


Ato që ju dhanë Ramës me të tepërt, po i hiqen sot, një e nga një…

Të tjera