» Mungesa e vitaminës B12: A dini t’i njihni simptomat?

Mungesa e vitaminës B12: A dini t’i njihni simptomat?

Vitamina B12 shërben për krijimin e qelizave të kuqe të gjakut, dhe luan rol të rëndësishëm në zhvillimin e nervave dhe mund të ndikojë edhe në ADN.

Mungesa e kësaj vitamine në organizëm mund të ketë pasoja të rënda shëndetësore, transmeton KosovaPress.

Me kalimin e moshës, trupi juaj do ta ketë më të vështirë absorbimin e vitaminës B12 nga ushqimi dhe rreziku më i lartë ekziston te vegjetarianët.

Metabolizmi juaj nuk mund normalisht të funksionojë pa vitaminë B12.

Këto janë simptomat se ju keni mungesë të vitaminës B12, të cilat nuk duhet injoruar, transmeton KosovaPress:

1. Nuk mund të qëndroni të zgjuar

2. Çdo herë e keni më vështirë

3. Harroni gjëra

4. Ndjesi shpimi gjilpërash në trup

5. Marramendje dhe zverdhje

6. Gjuha juaj është e zjarrtë


360grade.al


Ato që ju dhanë Ramës me të tepërt, po i hiqen sot, një e nga një…

Të tjera