“Turizmi shëndetësor” – Shqipëria po “çmend” italianët, dyndje në klinikat e Tiranës për kontrrolle mjekësore

Mediaset

Shqiptarët ankohen vazhdimisht për shërbimin shëndetësor dhe ata që kanë para shkojnë të vizitohen në Itali, për më tepër cilësi.
Reportazhi nga “E’ semper Cartabianca” i Mediaset për paketat e testeve të specializuara nga spitalet e Tiranës që u ofrohen pacientëve italianë po i josh gjithnjë e më shumë këta të fundit

Në spitalet italiane, listat e pritjes zgjasin dhe kështu gjithnjë e më shumë bashkatdhetarë po fluturojnë drejt Shqipërisë në kërkim të trajtimeve me kosto të ulët. Nga operacionet tek vizitat e specialistëve te provimet rutinë: korrespondenti i “E’ semper Cartabianca” i Mediaset ka verifikuar bumin e turizmit shëndetësor në vendin tonë, duke nisur nga klinikat private të kryeqytetit Tiranë.

“Mesatarisht 50 italianë mbërrijnë këtu në muaj për operacion dhe më pas kthehen për kontrolle”, shpjegon menaxheri i një qendre spitalore ku për një check up prej 25 testesh kostoja mesatare nuk i kalon 480 euro.

Nga fluturimi tek qëndrimi në një dhomë teke te seria e testeve diagnostikuese: për të tërhequr pacientët italianë, disa klinika private shqiptare ofrojnë paketa “all inclusive” mes pushimeve dhe qëndrimit në spital.

“Në çmim përfshihet edhe shoferi që i merr nga aeroporti dhe i çon në klinikë”, thotë një menaxher.

Siç shpjegon një radiolog, italianët tërhiqen veçanërisht nga mundësia e kryerjes së analizave ortopedike, si CT dhe rëntgen e shtyllës kurrizore apo gjunjëve. Dhe kështu një spital ditor përtej Adriatikut redukton kohët e shërbimit shëndetësor kombëtar ku pritja rrezikon të vazhdojë me muaj të tërë. Jo vetëm për pacientët.

Shqipëria është një vend pushtimi për mjekët dhe anestezistët e tërhequr nga marrëdhënia midis pagave dhe kostos së jetesës, thuhet në reportazhin e medias italiane.

360grade.al

Hapet kanali në YouTube: “360 gradë by Artur Zheji”

Të tjera