GABIMI që bëjnë të gjithë ata që luftojnë me pagjumësinë!

Është një frikë e zakonshme se një kohë e vonë e gjumit do të ndikojë në aftësinë tuaj për të funksionuar ditën tjetër, por një eksperte e gjumit ka paralajmëruar të mos shkoni në shtrat herët nëse jeni të shqetësuar se nuk flini mjaftueshëm.

Fiziologia e gjumit Stephanie Romiszewski këshillon të prisni derisa të ndiheni të përgjumur edhe nëse kjo ju merr pas mesnatës. Kjo rutinë nuk do t’ju bëjë më të lodhur në planin afatgjatë, duke siguruar që të zgjoheni në të njëjtën kohë çdo ditë, shpjegoi ajo. Stephanie tha:

Nëse nuk jeni të përgjumur, do të jetë plotësisht në rregull që t’i jepni vetes pak leje për të qëndruar pak vonë dhe për të ndërtuar me të vërtetë atë dëshirë të fortë për të fjetur. Kjo lëvizje do t’ju çojë gjatë gjithë natës shumë më të qetë sesa nëse shkoni në shtrat kur nuk jeni të përgjumur, kur shkoni në një dhomë që është plotësisht e errët, por jeni plotësisht zgjuar.

Filloni të shqetësoheni, filloni të stresoheni pak, filloni të keni atë mendim të përsëritur, rrahjet e zemrës suaj rriten, temperatura juaj rritet. Dhe para se ta kuptoni, gjendja juaj fiziologjike është krejtësisht e kundërta me atë që ju nevojitet në mënyrë që të filloni ta ndjeni atë përgjumje. Pra, jo vetëm që nuk keni ndjerë përgjumje, por në fakt e keni larguar atë.

360grade.al

Hapet kanali në YouTube: “360 gradë by Artur Zheji”

Të tjera