» Zbulohet me çfarë ushqeheshin njerëzit e parë, vetëm ideja do t’ju neverisë..

Zbulohet me çfarë ushqeheshin njerëzit e parë, vetëm ideja do t’ju neverisë..

Njerëzit e hershëm ishin ngrënës të termiteve, sipas një hulumtimi të ri, i cili zbuloi se insektet përbënin gjysmën e dietës së tyre.

Mendimi mund të na neverisw tani , por insektet janw llogaritur të kenë qwnw pothuajse gjysma e dietës së përditshme të njeriut të hershëm.

Ishte supozuar më parë se paraardhësit tanë të hershëm jetonin në një dietë me mish të kafshëve, arra dhe gjethe.

Zbulimi erdhi rastësisht pasi hulumtuesit kryen teste në baltë, në gërmimet e bëra në Olduvai Gorge në Tanzania.

Studiuesit konfirmuan se sedimentet ishin në fakt një fole e lashtë e termiteve.

Kur u testua balta, u zbulua se sedimentet në fakt ishin një fole e lashtë e termiteve, sipas studiuesve të Universitetit Heriot-Watt dhe Wayne State University.

Ata krahasuan karbonin e gjetur në fosilet e dhëmbëve dhe në këtë mënyrë bënë lidhjen e burimit të mundshëm të ushqimit, shkruan Daily Mail.

“Ne kemi pajisjen speciale në Lyell Centre,e  cila është e vetmja në botë që mund të testojë, detektojë dhe izolojë fosilet”, ka thënë Clayton Magill nga Heriot-Watt University.

Nuk është çudi që paraardhësit tanë ishin aq të prirë për të ngrënë insektet – ato përmbajnë dy herë më shumë proteina për 100 gramë sikurse mishi dhe peshku, sipas Organizatës së Ushqimit dhe Bujqësisë të Kombeve të Bashkuara.360grade.al


Zheji: “E dashur Rea, je adresuar gabim, mos lejo të të bëjnë pjesë të lojës politike! …”

Të tjera