» Kaliforni, varri masiv i Volkswagen: video që jep parkimin gjigand në shkretëtirë

Kaliforni, varri masiv i Volkswagen: video që jep parkimin gjigand në shkretëtirë

Janë 350 mijë automjete Volkswagen që prodhuesi i makinave gjermane po përpiqet të mbledhë në Shtetet e Bashkuara.

Kompania ka shpenzuar deri tani 7.4 miliardë dollarë për të riblerë makinat e shitura në SHBA pasi u pushtua nga skandali i Dieselgate, i cili shpërtheu në shtator të vitit 2015, kur Agjencia Amerikane e Mbrojtjes së Mjedisit njoftoi prodhuesin për shkeljet e emisioneve të gazrave që përfshinte pothuajse 500 mijë makina.

Aktualisht Volkswagen ka marrë 37 haëpsira të ndryshme parkimi – duke përfshirë një stadium të braktisur në periferi të Detroit – për të ‘parkuar’ makinat. “Këto automjete ruhen në baza të përkohshme dhe mirëmbahen rregullisht – tha zëdhënësi i kompanisë Jeannine Ginivan në një deklaratë – në mënyrë që ato të mund të riktheheshin në tregti ose të eksportonin pasi autoritetet rregullatore të SH.B.A.-së të miratojnë ndryshimet e bëra në emetimet e automjeteve “.


360grade.al


Ato që ju dhanë Ramës me të tepërt, po i hiqen sot, një e nga një…

Të tjera