» Mos e prekni asnjëherrë pa … / Çfarë duhet dhe nuk duhet të bësh kur të takosh mbretëreshën!

Mos e prekni asnjëherrë pa … / Çfarë duhet dhe nuk duhet të bësh kur të takosh mbretëreshën!

Nuk ka asnjë kod të detyrueshëm të sjelljes për të respektuar kur përshëndetni mbretërit, sipas faqes së internetit të familjes. Sidoqoftë, aty thuhet se disa mund të zgjedhin t’i vëzhgojnë “format tradicionale”.

Në thelb, kjo do të thotë që mbretëresha nuk pret që njerëzit t’i përkulen asaj, megjithëse, gjithsesi, shumë njerëz e bëjnë. Për burrat, kjo mund të jetë një ulje e butë e kokës, ndërsa gratë mund të zgjedhin një përkulje të vogël. Ju gjithashtu mund të shtoni një shtrëngim duarsh (nëse ajo ofron e para) Por, sido që të jetë, sekreti është të mos e teproni.

Në një takim me mbretëreshën, tradita thotë se ajo duhet të flasë e para. Si përgjigje, forma e saktë është që së pari t’i drejtoheni asaj si “Madhëria juaj” para se të kaloni në “Zonjë”. Çfarëdo që të bëni, mos përdorni emrin e saj!

Megjithëse protokollet mbretërore janë relaksuar në vitet e fundit, një këshillë kryesore është të “merrni sugjerim” nga mbretëresha. Nëse ajo ecën, ti ndjek; nëse ajo ulet, edhe ju uleni; dhe nëse është përfshirë darka, prisni që të fillojë së ngrëni ajo në fillim.

Çfarë duhet të shmangni

Mos u vononi. Sipas Debrett, autoriteti kryesor i mirësjelljes britanike, “duhet që të gjithë të mbërrijnë para personalitetit mbretëror dhe rregullat e protokollit tregojnë se asnjë i ftuar nuk duhet të lërë një ngjarje para një anëtari të familjes mbretërore, përveçse në rrethana të veçanta kur leja paraprake”. Nëse keni nevojë të dilni jashtë, sigurohuni që së pari të kërkoni leje përmes një sekretari privat.

Kjo është e kuptueshme, por për siguri: Mos e prekni mbretëreshën pa pëlqimin e saj. Ajo fillon çdo kontakt – dhe ky kontakt është maksimumi një shtrëngim duarsh.

Përshtati: 360grade.al

Burimi: Bright Side

360grade.al

50 milionë mesazhe për të “vrarë” Lulzim Bashën! Por…

Të tjera