» Mali i Zi drejt formimit të qeverisë së re, shqiptari Dritan Abazoviç do të marrë dy poste në kabinet

Mali i Zi drejt formimit të qeverisë së re, shqiptari Dritan Abazoviç do të marrë dy poste në kabinet

Drejtuesit e tre blloqeve të shumicës parlamentare në Malin e Zi kanë njoftuar një marrëveshje në lidhje me përparësitë e qeverisë së re.

Ata janë përpjekur për të gjetur një gjuhë të përbashkët përpara votimit të qeverisë së re në 2 dhjetor.

Të enjten, media publikoi se udhëheqësi i koalicionit liberal Bardhezi, Dritan Abazoviç, kishte propozuar një marrëveshje që i kërkonte qeverisë së ardhshme të miratojë një Ligj mbi Ekzaminimin e Origjinës së Pronës dhe një Ligj mbi Lustracionin.

Në zgjedhjet parlamentare të mbajtura më 30 gusht, tre blloqet e opozitës fituan një shumicë të ngushtë prej 41 nga 81 vendet në parlament, duke përjashtuar Partinë Demokratike të Socialistëve, DPS, e cila ka qëndruar në pushtet thuajse dy dekada.

Ministri i Mbrojtjes pritet të jetë Abazoviç, udhëheqësi i Grupit Parlamentar, URA, i cili do të jetë gjithashtu edhe zëvendëskryeministër.

360grade.al

Do të vijë Dita që “ata” do bien në gjunjë dhe do t’përloten, por …

Të tjera