» “Do të luftoj për drejtësi për Rambon”- Shqiptarit i ngordh qeni, por se “lë rehat” shteti. I vendos gjobë dhe…

“Do të luftoj për drejtësi për Rambon”- Shqiptarit i ngordh qeni, por se “lë rehat” shteti. I vendos gjobë dhe…

Një shqiptar me banim në Zvicër, ende po vajton bulldogun e tij francez Rambo. Qeni u godit më 22 maj në Emmenbrücke LU dhe më pas ngordhi në klinikën veterinare.

Shqiptari me pasaportë serbe po shëtiste të premten fatale. Ai kalon stacionin e trenit me qenin e tij Rambo dhe me shokë. Grupi i katër vetave është në trotuar kur papritmas një makinë e vogël e bardhë kthehet nga ana tjetër në trotuar. Qëllimi i shoferit të moshuar është parkimi aty pranë.

Sipas Ametiy, i moshuari fillimisht futet dhe pastaj ndalet shkurtimisht. Pastaj ai përshpejton përsëri. “Më goditi këmbën e majtë”, kujton ai.

“Unë u ula dhe godita makinën“, tha Ameti. “Vetëm atëherë burri ndaloi dhe doli jashtë”. Sidoqoftë, ai mohon grushtet ndaj burrit siç thuhet në urdhrin e dënimit.

“Ne shkuam në polici paraprakisht për të bërë një ankesë”. Shoferi gjithashtu raporton kundërshtarin e tij. Pavarësisht se e çoi qenin në një klinikë veterinare, ai ngordhi.

Por kjo nuk është e gjitha. “Kam marrë një urdhër dënimi. Për shkak të sulmit dhe dëmtimit të pronës, unë duhet të paguaj një gjobë dhe kosto procedurale prej 1,380 franga. Kjo është e padrejtë ”.

16099419-v1-bulldogge2-rambo2

Ameti dëshiron të vazhdojë luftën për Rambo-n e tij në gjykatë

Sipas Prokurorisë Publike të Lucernit, procesi nuk ka përfunduar ende plotësisht. Sidoqoftë, zëdhënësi Simon Kopp shpjegon për VIEW pse procedurat kundër pensionistit ndoshta do të ndërpriten së shpejti.  “Nga njëra anë, ne kemi një dëshmitar që pa incidentin. Nuk kishte asnjë kontakt midis makinës dhe qenit. Veterineri nuk ishte në gjendje të bënte një deklaratë të qartë për shkakun e ngordhjes së qenit. Sepse pronari i qenit nuk donte që autopsia e propozuar nga veterineri të sqaronte shkakun”, shkruan gazeta e njohur zvicerane “Blitz”.

16093958-v0-bulldogge1-img-9901

Ameti është i vendosur të çojë mosmarrëveshjen në gjyq. Ai i përmbahet versionit të tij: “Dëshmitari nuk mund ta kishte parë aksidentin. Makina ishte mes tij dhe nesh. Ne u goditëm”. Për shkak të kostove, i mungon një avokat deri në një njoftim tjetër dhe premton: “Unë do të luftoj vetëm për drejtësinë e Rambo!”

360grade.al

farma
Do të vijë Dita që “ata” do bien në gjunjë dhe do t’përloten, por …

Të tjera