» FOTO/ Gjenden 27 sarkofagë, u varrosën 2500 vjet më parë

FOTO/ Gjenden 27 sarkofagë, u varrosën 2500 vjet më parë

27 sarkofage të varrosur 2500 vjet më parë janë zbuluar nga arkeologët në një nekropol të lashtë egjiptian.

Ata u gjetën brenda një pusi të sapo zbuluar në një vend të shenjtë në Saqqara, në jug të Kajros.

_114502532_hi063242314

Ky zbulim sikurse bën me dije BBC, është konsideruar nga ekspertët si një prej më të mëdhenjve në llojin e tij.

_114502536_hi063242257

Fotografitë e publikuara tregojnë arkivolët prej druri të ruajtur mirë dhe të pikturuar në ngjyra të gjalla.

_114502530_0c1cb1dd-3af5-4d44-b6bf-38e221182d36

Saqqara ishte një vendvarrim aktiv për më shumë se 3,000 vjet dhe është një vend i mbrojtur nga Unesco.

_114502740_hi063242204

360grade.al

farma
Do të vijë Dita që “ata” do bien në gjunjë dhe do t’përloten, por …

Të tjera