» STUDIMI: 6% e anglezve pozitiv me Covid-19

STUDIMI: 6% e anglezve pozitiv me Covid-19

Sipas një studimi të ri rreth 3.4 milionë njerëz ose  6% e popullsisë në Angli deri në mes të korrikut janë infektuar me koronavirus.

Numri është shumë i lartë krahasuar me vlerësimet e mëparshme. Numri i çështjeve të konfirmuara aktualisht , sipas Universitetit të Johns Hopkins është rreth 315.000.

Graham Cooke, profesori i kërkimit të sëmundjeve infektive dhe udhëheqësi i kërkimit shkoncor në Imperial, tha:

” Në mënyrë të qartë numrat janë të larta dhe kjo shpjegon dhe nivelet e larta të vdekshmërisë që kemi patur, por një pjesë e popullsisë së përgjithshme është ende relativisht e vogël , përveç në disa vende ku prevalenca është më e lartë si për njerëzit me përkatësi etnike aziatike. Por padyshim që nëse nuk do të kishim marrë masat e nevojshme do të kishim një numër më të lartë infektimesh dhe nuk do të kishin një popullatë shumë të mbrojtur”, tha ai.

360grade.al

farma
Ulërima e Xhunglës shqiptare, kafshime dhe kurthe dhe…

Të tjera