» Hoti: Situata me Covd-19 e rëndë, masat kufizuese duhet të respektohen detyrimisht

Hoti: Situata me Covd-19 e rëndë, masat kufizuese duhet të respektohen detyrimisht

Kryeministri i Kosovës Avdullah Hoti ka thënë se situata epidemiologjike në vend është e rëndë.

Përmes një postimi në Facebook, Hoti shkruan se numri i rasteve të infektuara mbetet i lartë, ndërsa ato të vdekjeve të shumta.

Sipas tij, masat kufizuese duhet të respektohen detyrimisht, pasi kjo betejë është e sicilit qytetar.

Postimi i kryeministrit Hoti në Facebook

Të dashur qytetarë,

Situata epidemiologjike në Kosovë është e rëndë. Numri i rasteve të infektuara mbetet i lartë, rastet e vdekjeve janë të shumta dhe të dhembshme.

Masat kufizuese duhet të respektohen detyrimisht. Inspektorati dhe policia janë në shërbim 24 orë pa pushim. Mjekët, infermierët dhe stafi mbështetës janë të sfilitur, por në ballë të detyrës dhe në rrezik permanent për jetën e tyre.

Megjithatë, beteja me këtë pandemi nuk fitohet vetëm nga mjekët, infermierët, policia dhe inspektorati. Kjo është betejë e të gjithëve neve, e secilit qytetar.

Duhet vetëdijesim i lartë për të ruajtur shëndetin publik, ndryshe do të përballemi me situatë dëshpëruese.

Duhet të gjejmë kurajo për fëmijët tanë, që duhet të fillojnë mësimin së shpejti, si dhe për prindërit tanë që po vuajnë më së shumti.

Sipas tij, numri i rasteve të të infektuarve mbetet i lartë e rastet e vdekjeve janë të shumta dhe të dhembshme.

360grade.al

farma
Ulërima e Xhunglës shqiptare, kafshime dhe kurthe dhe…

Të tjera