» Alarmi i mjekut: Një valë tjetër e Covid do të ishte jashtëzakonisht problematike, ja si ta parandalojmë

Alarmi i mjekut: Një valë tjetër e Covid do të ishte jashtëzakonisht problematike, ja si ta parandalojmë

Mjeku zviceran, Giorgio Merlani, nga Ticino po planifikon fushatën e vaksinimit të gripit sezonal. Ai dëshiron të parandalojë valën e gripit dhe një valë tjetër të koronavirusit në Zvicër ose Ticino në të njëjtën kohë.

“Kjo do të ishte jashtëzakonisht problematike,” thotë Merlani.

Sipas tij, së pari është e vështirë për pacientët me kollë dhe ethe të tregojnë nëse është një rast i Covid apo gripit. Së dyti, ekziston edhe një kurs i rëndë i gripit, i cili ka një ndikim në kapacitetin spitalor, si dhe në shtretërit e reparteve të kujdesit intensiv dhe infermierisë.

“Ne nuk mund ta lejojmë këtë në dimër 2020/21 kur të vijë një valë e dytë korona,” paralajmëron Merlani.

Kjo është arsyeja pse zyrtarët e shëndetit Ticino dëshirojnë sa më shumë njerëz që të jenë të mundur të vaksinohen kundër gripit. Në mënyrë të veçantë, të moshuarit dhe njerëzit me sëmundje kronike. Po ashtu edhe nënat dhe fëmijët.

“Ndoshta edhe fëmijët, sepse ne e dimë se fëmijët janë një lloj motorik në infeksionin e gripit – dhe nëse fëmijët janë më pak të ndjeshëm, virusi qarkullon shumë më pak.”, thotë ai

Sukses më i madh i vaksinimit sipas tij do të ishte nëse vaksina do të bëhej falas.

360grade.al

farma
Ulërima e Xhunglës shqiptare, kafshime dhe kurthe dhe…

Të tjera