» Liberalizimi i vizave për Kosovën, Rama: Turp për BE-në që mban peng një popull

Liberalizimi i vizave për Kosovën, Rama: Turp për BE-në që mban peng një popull

Gjatë fjalës së tij, Kryeministri Rama, në një konferencë për shtyp së bashku me kryeministrin kosovar, Avdullah Hoti, nuk la pa përmendur edhe që Bashkimi Europian nuk po liberalizon vizat me Kosovën edhe pse ka përmbushur kushtet, sipas tij.

Sipas Ramës arsyeja nuk gjendet në Kosovë arsyeja është në Europë, në politikën e brendshme të BE-së, vendeve të ndryshme.

“Është një turp për BE që sot mban peng një popull që ende ndalohet të lëviz lirisht si gjithë të tjerët, pasi si shtet i ka plotësuar të gjitha detyrimet që duhet të plotësojë çdo shtet para se të marr liberalizimin e vizave. Arsyeja nuk gjendet në Kosovë, në ndonjë paaftësi për të përmbushur detyrimet, ato janë përmbushur dhe janë njohur nga vetë KE, arsyeja është në Europë, në politikën e brendshme të BE-së, vendeve të ndryshme, që gjithmonë e më shumë kur marrin vendime për ne, nisen nga kalkulimet për qëndrueshmërinë elektorale të forcave qeverisëse, ky nuk është turp, turpi është që Kosova nuk lëviz e lirë”, tha Rama.

360grade.al

Nuk i pashë në fushatë kundër Ramës, sot të gjithë në fushatë kundër Lulit… (Pse?!)

Të tjera