» Një stuhi diellore pritet të godasë nesër Tokën, rrezikohet…

Një stuhi diellore pritet të godasë nesër Tokën, rrezikohet…

Stuhia diellore,  pritet të godasë sot Tokën.

Ka mundësi të shkaktojë probleme në furnizimin me energji elektrike, dëmtimin e satelitëve dhe të shkaktojë aurora mahnitëse.

Një stuhi e madhe diellore është drejtuar kah Toka dhe pritet ta godasë sot, shkruan Daily Mail.

Stuhia mund të godasë satelitët, të ndërpresë energjinë elektrike dhe të përhapë aurora në Polin e Veriut.

Ajo është krijuar javën e kaluar si pasojë e një shpërthimi të madh në atmosferën e Diellit, e njohur si stuhi diellore.

Administrata kombëtare amerikane për oqeani dhe atmosferë thotë se stuhia diellore do të jetë një stuhi “minore” G-1.


360grade.al


Ato që ju dhanë Ramës me të tepërt, po i hiqen sot, një e nga një…

Të tjera