» FOTO/ Elefanti “fiton betejën me drejtësinë” pas 35 vitesh! Reagon edhe këngëtarja e famshme

FOTO/ Elefanti “fiton betejën me drejtësinë” pas 35 vitesh! Reagon edhe këngëtarja e famshme

Një gjykatë ka urdhëruar lirimin e një elefanti t’të sëmurë mendor’ në një vend të shenjtë, pasi 35 vjet vuajti në një kopsht zoologjik pakistanez.

Organizatat vendore dhe ndërkombëtare për të drejtat e kafshëve filluan një fushatë për të liruar elefantin Kaavan një vit më parë, pas raportimeve që shërbyesit e kopshtit zoologjik e rrihnin dhe i mohonin ushqimin.

Gjykata e Lartë e Islamabadit urdhëroi sot zyrtarët e jetës së egër që të konsultohen me Sri Lanka, nga ku erdhi elefanti aziatik, për ta gjetur një vend të përshtatshëm për të brenda 30 ditësh.

Një peticion në internet fitoi mbi 280,000 nënshkrime dhe protesta të vogla u mbajtën jashtë kopshtit zoologjik Marghazar.

Fushata tërhoqi gjithashtu vëmendjen ndërkombëtare, me grupe të të drejtave dhe njerëz të famshëm, përfshirë këngëtarin Cher, duke bërë thirrje që elefanti të zhvendosej në një strukturë më humane.

Pasi dëgjoi lajmin për lirimin e tij sot, Cher tha: ‘Ky është një nga momentet më të mëdha të jetës sime’.

In this Tuesday, May 31, 2016, photo Pakistani caretaker Mohammad Jalal talks to the Associated Press next to an elephant 'Kaavan' at Marghazar Zoo in Islamabad, Pakistan. The plight of Kaavan, a mentally tormented bull elephant confined to a small pen in the Islamabad Zoo for nearly three decades, has galvanized a rare animal rights campaign in Pakistan, which has brought the issue to the floor of parliament. (AP Photo/Anjum Naveed)
In this Tuesday, May 31, 2016, people look at an elephant 'Kaavan' at Marghazar Zoo in Islamabad, Pakistan. The plight of Kaavan, a mentally tormented bull elephant confined to a small pen in the Islamabad Zoo for nearly three decades, has galvanized a rare animal rights campaign in Pakistan, which has brought the issue to the floor of parliament. (AP Photo/Anjum Naveed)
In this Thursday, June 2, 2016, elephant 'Kaavan' takes a bath at Marghazar Zoo in Islamabad, Pakistan. The plight of Kaavan, a mentally tormented bull elephant confined to a small pen in the Islamabad Zoo for nearly three decades, has galvanized a rare animal rights campaign in Pakistan, which has brought the issue to the floor of parliament. (AP Photo/Anjum Naveed)

360grade.al

farma
E njëjta dorë kundër Kosovës dhe Shqipërisë…


mektrin


mektrin

farma


Tirana Bank


greencoast


e-albania

Të tjera