» Futbolli italian, thuajse 1 miliardë euro humbje nëse nuk mbyllet sezoni!

Futbolli italian, thuajse 1 miliardë euro humbje nëse nuk mbyllet sezoni!

Eshtë mbyllur sot pasdite Asambleja e Ligës së Serie A, nëpërmjet një videoconference. Në rast se nuk do të riniste kampionati, humbja ekonomike e Serie A do të ishte e barabartë me 720 mln euro, mes biletave, të drejtave tv dhe marketingut. Pikërisht nga kjo shifër do të riniset të mendohet se si të ndihmohet industria e futbollit.
Serie A, sipas asaj që shkruan “Sky”, ka kërkuar ndihmë nëpërmjet gjashtë pikash: masa ekonomike për të mbështetur koston e punës, një plan ndryshe për zbutjen e taksave dhe një formë e re financimi, si bastet sportive.
U kërkua gjithashtu edhe një organizim ndryshe i shitjes së biletave për të drejtat tv dhe masat e duhura për të zhvilluar ndërtimin e infrastrukturave të reja.
Te FIGC, në mënyrë bashkëkohore, do të mbërrijnë edhe dokumente nga ligat e tjera. Nëse nuk rinis gjithçk, Serie B do të humbiste 150-200 mln euro, ndërsa Lega Pro nga 20 mln euro deri në 84 mln euro.

360grade.al

farma
Koronavirusi, kurorëzon Ramën dhe për “X” vite të tjera, por…

Të tjera