» Pashko Vasa organizoi një festë për nder të shkollave të aleancës izraelite në Liban, çfarë shkruante ‘L’Univers Israélite’ në 1886

Pashko Vasa organizoi një festë për nder të shkollave të aleancës izraelite në Liban, çfarë shkruante ‘L’Univers Israélite’ në 1886

“L’Univers israélite” ka botuar, me 16 maj 1886, në faqen n°42, një shkrim në lidhje me organizimin e një feste nga Pashko Vasa, asokohe guvernator i Libanit, për nder të shkollave të Aleancës Izraelite, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet blogut të tij “Dars (Klos), Mat-Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Image (1)

“Një festë e shkëlqyer, nën patronazhin e Vasë Pashait, guvernator i Libanit, u mbajt në Bejrut për nder të shkollave të Aleancës Izraelite. Të gjitha personalitetet politike, ushtarake dhe administrative e nderuan ballon me praninë e tyre, ashtu si dhe disa konsuj evropianë e tridhjetë emirë nga Libani, të ftuar posaçërisht nga guvernatori.”/darsiani.com

360grade.al

farma
Thikat, apo të gjithë kundër të gjithëve!mektrin


mektrin

farma

Tirana Bank


e-albania


e-albania

Të tjera