» SHBA po bën gati armën unike të drejtuar nga energjia, eksperti: Do ketë rreze të largët!

SHBA po bën gati armën unike të drejtuar nga energjia, eksperti: Do ketë rreze të largët!

Laboratori i Kërkimit të Forcave Ajrore të SHBA-së ka zhvilluar një demonstrues unik të armëve të drejtuara nga energjia me fuqi të lartë, që përfundoi testimin në terren në vitin 2019.

“Sistemi funksionon duke kombinuar një numër të madh laserësh me fuqi të lartë në një mënyrë që korrigjon shtrembërimet e shkaktuara nga atmosfera. Kjo i jep luftëtarit një armë laser me rreze të gjatë të largët”, tha menaxheri i programit Dan Marker, transmeton Telegrafi.

Teknologjia HADES u konceptua nga Nutronic, Inc., një biznes i vogël në Longmont, Colorado, që fitoi kontrata të Fazës I, II dhe III me Forcën Ajrore përmes programit të Kërkimeve Inovative, duke përfshirë kontratat speciale përmes Programit të gatishmërisë për komercializim. Midis 2011 dhe 2019, ekipi Nutronic shpiku, zhvilloi, testoi dhe dorëzoi demonstruesit HADES në Forcën Ajrore.

“Unë fillova përpjekjet HADES në vitin 2011 me një partner të industrisë që përbëhej nga dy punonjës”, tha Marker. “Sot teknologjia HADES është një realitet dhe numri i studiuesve në atë kompani është rritur në afro 40. Drejtori i Përgjithshëm i Nutronikës dhe shpikësi i konceptit HADES, Jeffrey Barchers, meriton shumë kredi për këtë arritje ashtu si edhe konsulenti Wesley Green i cili kontribuoi jashtëzakonisht shumë në këtë projekt.

“Koncepti HADES është gjenerik”, tha Marker. “Teknologjia mund të aplikohet për çdo lloj misioni ose platforme ushtarake. Sistemi mund të përshtatet në nivele të ndryshme të energjisë për t’u përdorur në një atmosferë jashtëzakonisht të turbullt ose në misione që kërkojnë kompensim me shpejtësi të lartë”.


360grade.al


Kohët e palavdishme që po jetojmë …

Të tjera

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!