» Video/ Kjo është arsyeja pse duhet të ngjitni një copë letër alumini pas kaloriferëve  tuaj

Video/ Kjo është arsyeja pse duhet të ngjitni një copë letër alumini pas kaloriferëve  tuaj

Jo vetëm që do të ngrohtë shtëpinë tuaj, por gjithashtu do t’ju kursejë para!

Kur jashtë është ftohtë, ne zakonisht rrisim pak ngrohjen. Radiatorët tuaj tashmë janë plotësisht të hapur, por shtëpia juaj nuk nxehet? Atëherë duhet ta provoni këtë sugjerim të dobishëm sepse kjo zgjidhje e thjeshtë dhe e lirë do ta bëjë shtëpinë tuaj të duket e nxehtë. Në këtë mënyrë, nuk është e nevojshme të ngrihet termostati, dhe kjo do t’ju kursejë shumë para.

Ju nuk keni nevojë për shumë për këtë.

 

Radiatorët

Shumë shtëpi përdorin ngrohje qendrore, e cila siguron nxehtësi në të gjithë shtëpinë përmes përdorimit të radiatorëve të vendosur në muret e jashtme të ndërtesës. Një termostat pozicionohet në një pikë qendrore të shtëpisë dhe kjo, në teori, siguron që e gjithë shtëpia të nxehet në një temperaturë të caktuar. Sidoqoftë, shpesh zbulojmë se disa dhoma janë shumë më pak të ngrohta se të tjerat. Për shkak se shumica e radiatorëve janë të pozicionuar përgjatë mureve të jashtme të shtëpive, shumë nga ajri i nxehtë del jashtë dhe dhoma nuk nxehet siç duhet.

A doni të dini se si ta zgjidhni problemin? Gjithçka që ju nevojitet është një letër alumini!

 

Fletë alumini

A doni të përmirësoni efektin e radiatorit tuaj? Kemi një këshillë shumë të thjeshtë për t’ju ​​dhënë. Gjithçka që ju nevojitet është një rrotull letre alumini. Shpalos një fletë në të njëjtën gjatësi me radiatorin tuaj dhe ngjiteni atë në pjesën e prapme të radiatorit me shirit ngjitës. Përsëriteni këtë proces për të gjithë radiatorët tuaj. Nxehtësia e radiatorit reflektohet nga fleta e aluminit. Kjo do të thotë që në vend që të shpërndahen nëpër mure, ajri i ngrohtë do të dërgohet përsëri në dhomë. Truku  është aq i efektshëm sa që do të ndiheni sikur sapo keni ndezur një radiator të dytë në dhomë! Kur shtëpia juaj nxehet më shpejt, termostati gjithashtu fiket më shpejt (derisa të duhet të fillojë përsëri ngrohjen). Kjo gjithashtu kursen para. Është një situatë e favorshme për të gjithë!/Përshtati 360grade.al

360grade.al

farma
Presioni i ambasadorëve, apo “topi te Luli Basha”…

Të tjera