ShBA mbështet ndërtesat "ilegale" të hebrenjve - 360 Grade

ShBA mbështet ndërtesat “ilegale” të hebrenjve

ShBA ka tërhequr vendimin e saj mbi banesat izraelite në West Bank duke i konsideruar ato të ligjshme.

Mbi 600 mijë hebrenj jetojnë në 140 banesa në West Bank në Jeruzalemin lindor duke u bërë dhe “molla” e sherrit mes Izraelit dhe Palestinës.

Këta të fundit pretendojnë se këto banesa janë ndërtuar në kundërshtim me ligjin dhe i druhen frikës se mos ata kërkojnë krijimin e një shteti të pavarur.

Palestina kërkon shkatërrimin e këtyre godinave pasi sipas tyre është një pengesë për të arritur paqen mes dy vendeve.

Në replikë me vendimin e ShBA-së, sekretari i shtetit Mike Pompeo deklaroi se kjo çështje u takon vetë shteteve në fjalë për ta zgjidhur dhe jo nga një ndikim i jashtëm.

Qeveria palestineze deklaroi se qëndrimi i ShBA është totalisht kundër ligjeve ndërkombëtare.

Rezoluta 2334 e OKB-së nënshkruar në 2016 shpreh se vendbanimet Izraelite në West Bank përbëjnë një shkelje ligjore ndërkombëtare dhe nuk ka asnjë vlefshmëri ligjore.


360grade.al


Bajatllëk, mjerim dhe një Gjithollog për KM!…

Të tjera