» Gjykata Kushtetuese/ Monika Kryemadhi akuza Dvoranit: Kapja e tij nga Rama ka prodhuar krizën politike

Gjykata Kushtetuese/ Monika Kryemadhi akuza Dvoranit: Kapja e tij nga Rama ka prodhuar krizën politike

Kryetarja e LSI-së, Monika Kryemadhi, ndërsa foli për situatën e krijuar me ngritjen e Gjykatës Kushtetuese, hodhi akuza në drejtim të kreut të KED-, Ardian Dvorani.

.Znj. Kryemadhi, ka pasur një padi të Presidentit të Republikës ndaj Ardian Dvoranit. Cili është qëndrimi i LSI-së lidhur me këtë ngjarje dhe a besoni se Prokuroria, në këto kushte që ndodhemi është në gjendje që të hetojë me paanshmëri këtë padi?

Ajo që dua të theksoj, e thash edhe pak me parë, unë e kam bërë të qartë edhe ne intervistën time në Zërin e Amerikës, nuk jam një juriste që të diskutoj proceset ligjore por di të them diçka që në Kushtetutë janë shumë të qarta veprimet e Presidentit. Di të them edhe diçka tjetër që, katër kandidatë për katër vende ku kemi të njëjtët persona që kandidojnë në listat, vakancat për Gjykatën Kushtetuese ndërkohë nga ana tjetër dua të theksoj që shkelja e ligjit të Z. Dvorani përsa i përket shpalljes dhe publikimeve në Fletoren Zyrtare është një proces për të cilin ajo është një zgjedhje që ka bërë vetë Presidenti i Republikës për ta çuar më tutje por dua të theksoj që nuk janë të rastësishme të gjitha veprimet dhe kapjet që ka kërkuar të bëjë mazhoranca dhe sidomos Kryeministri Rama për sistemin e drejtësisë. Mosngritja e Gjykatës Kushtetuese prej më shumë se dy vitesh, bllokimi i ngritjes së KED-së në mënyrë të tillë që KED-ja të drejtohej nga një njeri i besuar nga Z. Rama dhe ne jemi shumë të qartë se çfarë ka ndodhur me KED-në sepse në fakt situata ekonomike dhe e gjithë kriza ekonomike që ka ndërtuar Z. Rama e ka bërë të pavëmendshëm opinionin publik ndaj kapjes dhe ndaj përdorimit të instrumenteve të ndryshme po themi shqiptare dhe anti shqiptare apo kombëtare dhe ndërkombëtare për kapjen e sistemit dhe të Reformës në Drejtësi. Ajo çfarë është e rëndësishme dhe që dua të theksoj, mospublikimi i dekreteve të Presidentit që është me ligj, në Fletoren Zyrtare dhe publikimi i një vendimi apo shpallje e kryetarit të KED-së që është e paligjshme, tregon hapur se si është përdorur dhe përdoret sistemi i drejtësisë për të cilët shqiptarët mezi e kanë pritur, për të cilët ndërkombëtarët kanë paguar fonde jashtëzakonisht të mëdha dhe tregon hapur që lidhja e Z. Dvorani dhe kapja e Z. Dvorani nga mazhoranca, duke filluar nga Kryeministri Rama, Ëngjëll Agaci e të gjithë me radhë, nuk kanë bërë gjë tjetër vetëm se kanë prodhuar këtë krizë politike në të cilën ne jemi sot. Ngritja e Gjykatës Kushtetuese, nuk është e thënë që Gjykata Kushtetuese nuk jeton dot pa Ardian Dvorani si Kryetar të KED-së dhe nëse ne mendojmë që duhet të sabotojmë të gjithë procesin e Reformës në Drejtësi që Z. Rama të zgjedhë kryetar të KED-së ose më shumë Ëngjëll Agaci të zgjedhë kryetar të KED-së Ardian Dvoranin unë nuk mendoj që kjo është sfidë e shqiptarëve. Sfida e shqiptarëve sot është integrimi në Bashkimin Evropian. Jo rastësisht gruaja e avokatit të Saimir Tahirit është drejtoresha e publikimeve dhe e printimeve të vendimeve në Fletoren Zyrtare. Pra ajo që dua të them është që, një sistem i kapur totalisht dhe është përdorur në mënyrën më intensive nga Kryeministri dhe grupet rreth tij, mendoj që i ka ardhur fundi dhe do të çmontohet çdo ditë. Ajo çfarë është shumë e rëndësishme është që ngritja dhe fillimi i punës së Gjykatës Kushtetutese ka dhënë një dritë jeshile për opozitën shqiptare, për opinionin publik shqiptar dhe për shumë të tjerë dhe shpresoj që mazhoranca të mos vazhdojë të bllokojë më ngritjen e Gjykatës së Lartë, mos të vazhdojë më të kërcënojë kandidatët që duan të kandidojnë në këtë proces dhe në këtë sistem të drejtë, do t’i kërkoja edhe Ministrisë së Arsimit që të fillonte dhe të bënin akreditimet ose njohjen e diplomave të shumë shqiptaro-amerikanëve të cilët kanë mbaruar në universiteteve më prestigjoze por për fatin tonë të keq Ministria e Arsimit nuk ua ka njohur diplomat shqiptarëve që janë shkolluar në SHBA-të për shkak se ndërhyrja e tyre ose zgjedhja e tyre në sistemin e drejtësisë nuk do të ndikonte dhe nuk do të kishte ndikimin e grupit të afërt të juristëve të famshëm në katror të Z. Rama dhe të gjithë grupeve të tyre të interesit.

360grade.al

farma
Presioni i ambasadorëve, apo “topi te Luli Basha”…

Të tjera