» Shkatërroi Vukovarin/ Ushtria serbe i zbulon pllakë gjeneralit që udhëhoqi sulmin

Shkatërroi Vukovarin/ Ushtria serbe i zbulon pllakë gjeneralit që udhëhoqi sulmin

Një pllakë përkujtimore për komandantin e korpusit të Novi Sadit të ish-ushtrisë jugosllave, Mlladen Bratiq, i cili ka udhëhequr sulmin në Vukovar të Kroacisë, u zbulua të premten në kompleksin e ushtrisë serbe në Novi Sad. Bratiç ka vdekur në fillim të nëntorit, 1991, në Kroaci.

Në zbulimin e pllakës, gjenerali serb, Zoran Naskoviç, tha se ushtria serbe “me krenari i kujton të vrarët në konflikt”. Kryetari i Qeverisë së Vojvodinës, Igor Miroviq, i cili e inicioi vendosjen e pllakës, tha se ajo është kujtim për “më të guximshmit në komunitet”.

Në pllakën përkujtimore, përveç emrit të Mlladen Bratiqit, thuhet po ashtu se ai “vdiq në misionin e luftës, më 4 nëntor, 1991”, raporton Shërbimi i Ballkanit i Rel.

Ministria e Jashtme e Kroacisë i dërgoi notë proteste Serbisë. Sipas Fondit për të Drejtën Humanitare, ushtria jugosllave, gjatë rrethimit të Vokovarit, ka përdorur artileri të rëndë dhe ka vendosur atje rreth 15 000 ushtarë. Vukovari i shkatërruar është rikthyer nën kontrollin kroat në nëntor të vitit 1991, pas një rrethimi prej gati tre muajsh.

360grade.al

farma
E njëjta dorë kundër Kosovës dhe Shqipërisë…mektrin


mektrin

farma

Tirana Bank


e-albania


e-albania

Të tjera