» I dërguari i SHBA flet për Shqipërinë, apel për dialog e marrëveshje. Palmer: Do të na pëlqente … (VIDEO)

I dërguari i SHBA flet për Shqipërinë, apel për dialog e marrëveshje. Palmer: Do të na pëlqente … (VIDEO)

Zëvendës-ndihmës sekretari amerikan i Shtetit, Metthew Palmer, i derguari i posacem i SHBA per Ballkanin Perendimor ka dhene mesazhe te qarte per Shqiperine, gjate fjales se mbajtur ne Forumin Ekonomik Boteror, ne Davos.

 

Duke folur per Shqiperine, ai ka theksuar se “themelet demokratike të Shqipërisë janë të forta, që zgjedhjet janë të lira dhe që populli shqiptar ka lirinë të zgjedhë në mënyrë demokratike”.

Palmer ka bere apel per dialog ne vend dhe per marreveshje specifikuar sipas tij, “mbi Reformën Zgjedhore që zbaton rekomandimet e OSBE/OHDIR-it dhe një drejtim që con sërisht drejt normalitetit për demokracinë shqiptare”.

Matthew Palmer në Davos për Shqipërinë:

Është e rëndësishme që themelet demokratike të Shqipërisë janë të forta, që zgjedhjet janë të lira dhe që populli shqiptar ka lirinë të zgjedhë në mënyrë demokratike.
Prandaj do na pëlqente të shihnim një dialog që sjell si rezultat një marrëveshje mbi Reformën Zgjedhore që zbaton rekomandimet e OSBE/OHDIR-it dhe një drejtim që con sërisht drejt normalitetit për demokracinë shqiptare.

 

360grade.al

farma
Presioni i ambasadorëve, apo “topi te Luli Basha”…


mektrin


mektrin

farma


Tirana Bank


greencoast


e-albania

Të tjera