» Këto janë pagat e 13 liderëve të botës

Këto janë pagat e 13 liderëve të botës

Pagat e njerëzve të tjerë gjithmonë nxisin kuriozitet, madje as miqt nuk hezitojnë të jua tregojnë apo të ju pyesin për të. Megjithatë, pagat e presidentëve dhe kryeministrave nuk janë sekrete.

Ndryshe ka koleksionuar disa nga pagat e liderëve botëror:

Image result for Donald Trump

1. Donald Trump, President i SHBA

1 dollarë në vit

Donald Trump refuzoi pagën e tij presidenciale prej $ 400,000 në vit ($ 33,000 në muaj, 1,095 $ në ditë) duke thënë se rroga e tij vjetore do të jetë vetëm $ 1 për çdo vit pune (ai nuk mund të marrë më pak nga ligji).

Pasuria e presidentit aktual të SHBA është 3 miliard dollarë, kështu që ai mund të përballojë të punojë pa shpërblim. Para Trump, Herbert Hoover dhe John F. Kennedy punuan pa pagesë.

Image result for Petro Poroshenko,

2. Petro Poroshenko, President i Ukrainës

12,220 dollarë në vit

Presidenti i Ukrainës fiton 12,220 dollarë në vit (1,018 dollarë në muaj, 33 dollarë në ditë). Sipas Forbes, Petro Poroshenko është personi i gjashtë më i pasur në Ukrainë. Pasuria e tij është 1.3 miliardë dollarë.

Paga minimale mujore në Ukrainë është 133 $.

Related image

3. Xi Jinping, President i Republikës Popullore të Kinës

20,500 dollarë në vit

Xi Jinping fiton një pagë modeste prej 20,593 dollarë në vit (1,716 dollarë në muaj, 56 dollarë në ditë), dhe ai e kishte këtë rrogë që nga viti 2015 kur u rrit me 62%! Udhëheqësi i PRC, gruaja e tij dhe vajza e tij nuk posedojnë asnjë biznes, por pasuria e të afërmve të tij të afërt vlerësohet në 376 milionë dollarë.

Paga minimale mujore në Kinë është $ 150- $ 300 dhe varet nga ligjet e secilës krahinë.

Image result for Sauli Niinistö,

4. Sauli Niinistö, President i Finlandës

146,700 dollarë në vit

Presidenti i një prej vendeve më të pasura në botë, i cili është rizgjedhur për mandatin e tij të dytë, fiton 146,700 dollarë në vit ($ 12,225 në muaj, 402 dollarë në ditë).

Paga minimale mujore në Finlandë nuk kufizohet nga ligji dhe sipas burimeve të ndryshme është afërsisht 2.000 dollarë.

Image result for Vladimir Putin

5. Vladimir Putin, president i Rusisë

151,000 dollarë në vit

Vladimir Putin fiton $ 151,032 në vit ($ 12,586 në muaj, 414 dollarë në ditë).

Paga minimale mujore në Rusi është 140 $.

Image result for Theresa May

6. Theresa May, Kryeministre e Mbretërisë së Bashkuar

198,500 dollarë në vit

Kjo grua udhëheqëse rregullon vendin në mënyrë strikte dhe fiton $ 198,509 në vit ($ 16,542 në muaj, 544 $ në ditë). Ajo është gjithashtu e dashuruar pas këpucëve.

Ajo ka një koleksion të madh, dhe çdo palë mbahet në një kuti transparente në mënyrë që ajo të mos humbasë kohën duke kërkuar për këpucët e nevojshme.

Paga minimale mujore në Mbretërinë e Bashkuar është 1,569 $.

Image result for Emmanuel Macron

7. Emmanuel Macron, President i Francës

211,500 dollarë në vit

Paga e presidentit më të ri të Francës është $ 211,530 ($ 17,628 në muaj, $ 580 në ditë). Para karrierës së tij politike, Macron ishte shumë i suksesshëm në industrinë bankare. Ai madje mori edhe pseudonimin e “Mozartit të Financave”, dhe komisionet e tij vlerësohen më shumë se 1 milion dollarë në vit.

Paga minimale mujore në Francë është $ 1,758.

Image result for Jimmy Morales

8.  Jimmy Morales, President i Guatemalës

232,000 dollarë në vit

Një ish-komedian dhe aktor, Jimmy Morales, president i Guatemalës, është udhëheqësi më i paguar i vendeve të Amerikës Latine me një pagë prej $ 231,000 ($ 19,300 në muaj, 634 $ në ditë). Pasi u bë president, ai përmbushi premtimin e fushatës dhe dha 60% të pagës së tij për bamirësi.

Paga minimale mujore në Guatemalë është afërsisht $ 200.

Image result for Angela Merkel

9.  Angela Merkel, kancelare e Gjermanisë

263,000 dollarë në vit

Paga e Angela Merkel është $ 263,000 në vit ($ 22,000 në muaj, 720 dollarë në ditë). Ajo jeton në një ndërtesë të rregullt 5-katëshe në Berlinin qendror.

Paga minimale mujore në Gjermani është 1,780 $.

Image result for Justin Trudeau

10. Justin Trudeau, Kryeministër i Kanadasë

267,000 dollarë në vit

Paga e kryeministrit kanadez është 267,415 dollarë në vit ($ 22,285 në muaj, 733 dollarë në ditë).

Vitin e kaluar, ai ishte në pushime në Bahamas, të cilat ishin paguar nga miku i tij milioner, Princi Karim Aga Khan. Kjo shkaktoi një skandal politik dhe dyshime se Princi ndikon në situatën politike në Kanada. Trudeau kërkoi falje  dhe premtoi të jetë më i kujdesshëm.

Paga minimale mujore në Kanada varet nga ligji i secilës krahinë, por mesatarisht është 1,400 dollarë.

Image result for Malcolm Turnbull

11. Malcolm Turnbull, Kryeministër i Australisë

403,700 dollarë në vit

Kryeministri i Australisë, Malcolm Turnbull, fiton 403,745 dollarë në vit ($ 33,645 në muaj, 1,106 dollarë në ditë).

Ai vendosi të mos e refuzonte pagën e tij si Donald Trump, edhe pse ai është një multimillionaire vetë. Ai dikur ishte bankier dhe biznesmen.

Paga minimale mujore në Australi është 1,900 dollarë.

Image result for Doris Leuthard

12. Doris Leuthard, Presidente e Konfederatës Zvicerane

437,000 dollarë në vit

Pozita e presidentit në Zvicër është vetëm formale dhe personi zgjidhet nga ministrat për një mandat njëvjeçar.

Paga e Doris Leuthard, e cila mban postin e presidentes për herë të dytë, është 437,000 dollarë në vit (36,000 dollarë në muaj, 1.200 dollarë në ditë) dhe është e barabartë me pagat e të gjithë ministrave të tjerë.

Paga minimale në Zvicër nuk është e kufizuar me ligj. Vetëm Kantoni i Neuchâtel ka atë dhe është 20 $ në orë.

Image result for Lee Hsien Loong

13. Lee Hsien Loong, Kryeministër i Singaporit

2.2 milion dollarë në vit

Lee Hsien Loong trashëgoi postin e kryeministrit nga babai i tij, Lee Kuan Yew, në sajë të të cilit ekonomia e Singaporit bëri një fillim të shpejtë. Djali vazhdon politikën e babait të tij.

Ai ka pagën më të lartë midis të gjithë udhëheqësve të botës: është 2.2 milionë dollarë në vit (147.000 dollarë në muaj, 7.350 dollarë në ditë).

Paga minimale mujore në Singapor nuk është e kufizuar me ligj. Nga të dhënat jozyrtare, ajo është afërsisht $ 1,000.

360grade.al

farma
E njëjta dorë kundër Kosovës dhe Shqipërisë…mektrin


mektrin

farma

Tirana Bank


e-albania


e-albania

Të tjera