» Perparim Kabo: Petro ZHEJI, Shqiptari më i madh i të gjithë kohërave dhe trevave të “Arbrit”

Perparim Kabo: Petro ZHEJI, Shqiptari më i madh i të gjithë kohërave dhe trevave të “Arbrit”

Prof. Ass. Dr. Përparim Kabo, me një histori në arsimin shqiptarë mbi 40-vjeçare, me gradat më të larta shkencore, i pyetur nga gazetarja Eni Vasili, se cili është Shqiptari apo Shqiptarja më e madhe i/e e shekullit XX. Dhe Kabo, pa u menduar asnjë sekondë shqiptoi me plotë zë, emrin e gjuhëtarit të njohur, Petro ZHEJI-t. “Petro ZHEJI, në Shqipëri, për të gjithë Shqiptarët dhe për të gjitha trevat e arbrit dhe për të gjitha kohërat dhe pas tij, Arben Xhaferri”-, thotë Kabo.

“E gjithë historia jonë duhet rishkruar. Duhen rihapur arkivat. U hap debati për Skënderbeun, u kthye në një debat emocional, një vdiste për Skënderbeun dhe tjetri e urrente Skënderbeun. I kam shkruar Kryeministrit do ta festosh 2018, krijo grupe, krijo fonde të qëmtohen të gjitha studimet e bëra për periudhën e Skënderbeut, pastaj duhet parë se cilat janë më seriozet dhe më të besueshmet. Nuk mund të mbetemi te studime sipërfaqësore. Skënderbeu kishte marrëdhënie me 40 kancelari të botës dhe s’kemi një njeri që të jetë marrë me marrëdhëniet ndërshtetërore që është marrë Skënderbeu”-, tha Kabo…

Intervista e plotë :

Respekte Profesore njerez te tille I duhen Shqiperise!

Geplaatst door E verteta e mohuar e Pellasgo-Ilireve op Woensdag 30 oktober 2019

360grade.al

farma
E njëjta dorë kundër Kosovës dhe Shqipërisë…mektrin


mektrin

farma

Tirana Bank


e-albania


e-albania

Të tjera