» Gjërat që mund të bëni për të rritur cilësinë e gjumit…

Gjërat që mund të bëni për të rritur cilësinë e gjumit…

Me ndërrimin e orës ne kemi fituar një orë më shumë për të fjetur, por ndërkohë që futemi në sezonin e festave, si mund ta bëjmë gjumin tonë sa më të vlefshëm? Një hap i madh për ta bërë këtë është reduktimi i aparateve dixhitale para gjumit.

Sipas “Fondacionit Kombëtar të Gjumit”, “përdorimi i televizorit, tabletit, telefonit, laptopit, apo pajisjeve të tjera elektronike para gjumit, ngadalëson kohën e brendshme të trupit, pengon prodhimin e melatoninës që shkakton gjumin, dhe e bën më të vështirë të na zërë gjumi”.

Me ndërrimin e orës ne kemi fituar një orë më shumë për të fjetur, por ndërkohë që futemi në sezonin e festave, si mund ta bëjmë gjumin tonë sa më të vlefshëm? Një hap i madh për ta bërë këtë është reduktimi i aparateve dixhitale para gjumit.

Sipas “Fondacionit Kombëtar të Gjumit”, “përdorimi i televizorit, tabletit, telefonit, laptopit, apo pajisjeve të tjera elektronike para gjumit, ngadalëson kohën e brendshme të trupit, pengon prodhimin e melatoninës që shkakton gjumin, dhe e bën më të vështirë të na zërë gjumi”./ revistapsikologji


360grade.al


Kryeministri dhe qentë Këçëkë, rreth e rrotull…

Të tjera