» Një asteroid pritet t’i afrohet Tokës në 25 tetor, mund të shihet me …

Një asteroid pritet t’i afrohet Tokës në 25 tetor, mund të shihet me …

Një asteroid pritet të kalojë pranë tokës dhe mund të shihet me ndihmën e një teleskopi të vogël në datën 25 tetor, rreth orës 19:21, me orën tonë.

foto galeri

Asteroidi do ta përshëndesë tokën nga distanca 6.2 milion kilometra, rreth 16 herë sa distanca Tokë-Hënë. I Quajtur 1998 HL1 asteroidi me diametër nga 440 dhe 990 metra, cilësohet si një asteroid potencialisht i rrezikshëm, thotë astrofizikanti Gianluca Masi, përgjegjës i Virtual Telescope.

“Kalimi i tij është i parashikuar në një distancë të afërt, por nuk paraqet rrezikshëmri’, ka thënë Masi. Falë dimensionit të asteroidit dhe distancës që do të kalojë nga Toka, do të jetë e mundur ta shohim edhe me një teleskop të vogël amatorial.

Virtual Telescope ka fotografuar trupin qiellor dy herë, në 19 dhe 21 tetor, teksa po i afrohet planetit tonë. ‘Në momentin e një distance minimale nga Toka, asteroid do të mund të shihet mes yjeve të yjësisë së Trekëndëshit, për të vazhduar më pas rrugën e tij natën, në yjësinë e Dashit’.

360grade.al

farma
KM: “Ju dhunoj me Policinë time! Se për ju s’më rruhet!” Dhe ku gabojnë gazetarët shqiptarë!mektrin


mektrin

farma

Tirana Bank


e-albania


e-albania

Të tjera