» Makthi që po “terrorizon” njerëzit/ Studiuesit tregojnë më shumë për “paralizën e gjumit”

Makthi që po “terrorizon” njerëzit/ Studiuesit tregojnë më shumë për “paralizën e gjumit”

Studiuesit kanë arritur në konkluzionin se në shumicën e rasteve, paraliza e gjumit është thjesht një shenjë që trupi juaj nuk po kalon një fazë të mirë gjatë gjumit. Është e rrallë që kjo lloj gjendje të ketë lidhje me problemet psikologjike.

Gjatë shekujve, simptomat e paralizës së gjumit janë përshkruar si një ndjesi e keqe dhe në të shumtën e rasteve krahasohetme: demonët e natës të paparë në kohërat e lashta, bajrakun e vjetër tek Romeo dhe Juliet i Shekspirit dhe rrëmbyesit e huaj. Njerëzit kanë kohë që kërkojnë shpjegime për këtë paralizë misterioze të gjumit dhe ndjenjat shoqëruese të terrorit.

 Paraliza e gjumit është një ndjenjë e të qenit i vetëdijshëm dhe i paaftë për të lëvizur. Ndodh kur një person kalon midis fazave të zgjimit dhe gjumit. Gjatë këtyre tranzicioneve, ju mund të mos jeni në gjendje të lëvizni ose të flisni për disa sekonda deri në disa minuta. Disa njerëz gjithashtu mund të ndiejnë presion ose një ndjenjë të mbytjes. Paraliza e gjumit mund të shoqërojë çrregullime të tjera të gjumit siç është narkolepsia. Narkolepsia është një nevojë mbizotëruese për të fjetur e shkaktuar nga një problem me aftësinë e trurit për të rregulluar gjumin.

Paraliza e gjumit zakonisht ndodh në një nga dy herë. Nëse shfaqet ndërsa jeni duke fjetur, quhet paralizë e gjumit hipnagogjik ose predormal. Nëse ndodh ndërsa zgjoheni, quhet paralizë e gjumit hipnopompik ose postdormital./ CNA.al

360grade.al

farma
KM: “Ju dhunoj me Policinë time! Se për ju s’më rruhet!” Dhe ku gabojnë gazetarët shqiptarë!mektrin


mektrin

farma

Tirana Bank


e-albania


e-albania

Të tjera