» Largoni alergjitë duke mos ngrënë këto ushqime

Largoni alergjitë duke mos ngrënë këto ushqime

Shpesh alergjitë shfaqen edhe në ndërrimin e stinëve. Shumë persona i drejtohen mjekut për të marrë medikamente.

Po ju japim disa këshilla se si të shmangni prekjen nga alergjia. Shmangni ushqimet e fermentuara, djathërat e vjetër dhe myshqet.

Gjatë sezonit të rritjes së barit, kufizojeni sasinë e qumështit dhe produkteve të tij, pastaj drithërave, duke përfshirë misrin, grurin, tërshërën, thekrën dhe orizin.

Sheqernat e rafinuar, mielli i bardhë dhe ushqimi i përpunuar, mund të jenë nxitës të proceseve inflamatore, prandaj shmangini ato sa më shumë që të mundeni.

Po ashtu, është mirë që të largoni ushqimet që kanë veprim me alergjenët. Prandaj, gjatë këtij sezoni duhet të shmanget selinoja, karota, molla, patatja, dardha, produktet arrore, kopra, majdanozi.

360grade.al

farma
E njëjta dorë kundër Kosovës dhe Shqipërisë…


mektrin


mektrin

farma


Tirana Bank


greencoast


e-albania

Të tjera