Skandaloze deklaratat e presidentit Çek nga Beogradi - 360 Grade

Skandaloze deklaratat e presidentit Çek nga Beogradi

Nga Kreshnik Çollaku

Deklarata te tilla e aq me teper angazhimi ne krah te Serbise ne fushaten e terheqjes se njohjes se Pavaresise e Shtetesise se Kosoves,jane thellesisht provokative,te frymezuara nga ide shoviniste,rraciste e primitive.  Trishtim eshte qe nje perfaqesues i larte i nje vendi antare te BE leshon te tilla deklarata mbushur me plot fobira dhe ne cdo rast larg modelit qe kultura e vizioni europian.

Ministria E Jashtme e Shqiperise nuk mund te kaloje ne heshtje deklarata te tilla provokuese qe cenojne direkt stabilitetin e rajonit dhe percmojne sakrificen e shqiptareve per liri e pavaresi.
Njohja e respektimi i Pavaresise dhe Shtetesise se Kosoves duhet te jete nje nder percaktimet e ndertimit te marredhenieve reciproke dhe per Republiken e Shqiperise,ne marredhniet bilaterale.

Kur Kosova provokohet ne te drejtat e saj ekzistenciale,Shqiperia nuk mund e nuk duhet te heshte.


360grade.al


Videoeditoriali i Zhejit: Kush po i shfaros shqiptarët?!

Të tjera