» Çfarë ju ndodh nëse nuk flini 8 orë? Zbuloni rezultatin tronditës

Çfarë ju ndodh nëse nuk flini 8 orë? Zbuloni rezultatin tronditës

Studime të shumta thonë se gjumi është çelësi kryesor i një fytyre të pastër dhe të freskët. Ekspertja australiane Olivia Arezzolo ka zhvilluar eksperimentet që nxjerrin në pah rezultatet e vërteta.

Ajo ka fotografuar lëkurën e saj përpara gjumit dhe pas cikleve prej 8, 6 apo 4 orëve gjumë.

After eight hours, Olivia (pictured after eight hours) said she felt fresh, energised and ready to go - her pores were tighter and her fine lines were less apparent

Siç e shihni, kur zgjohet pas 8 orësh, lëkura e saj është uniforme dhe rrudhat nuk janë të dukshmeThe sleep expert (pictured after six hours sleep) said she felt 'more anxious and jumpy than usual' after six hours of sleep - she said events during the day bothered her more than usual

Pas 6 orëve gjumë, fytyra shfaq shenja lodhjeje.

Ndërkohë me vetëm 4 orë, rezultati është një fytyrë më e yndryshme, me pucrra, rrathë të zinj dhe pa jetë.

“Duke fjetur vetëm 4 orë, rigjenerimi i barrierës së lëkurës zvogëlohet me 30%. Dhe mungesa e gjumit rezulton në një rritje 37% të kortizolit, hormonit të stresit.”- shprehet Arezzolo. Dhe të gjitha këto shfaqen në lëkurën tuaj.

'Looking in the mirror, my eyes are red, my skin is oilier than usual and newly-emerging spots tell me this is definitely not a good idea,' Olivia (pictured after four hours sleep) said

 

 


360grade.al


Urrejtje dhe plaçkitje apo përndryshe historia jonë…

Të tjera