» Cornwall, ndërtohet ura për të vizituar kështjellën e Mbretit Artur

Cornwall, ndërtohet ura për të vizituar kështjellën e Mbretit Artur

Pas më shumë se 500 vjetësh është inauguruar në Cornwall, një urë e re për të shkuar në kështjellën e Tintagel, që ishte e mbretit Artu.

The English Heritage, enti publik britanik, që merret me trashëgiminë kulturore kombëtare, ka mbledhur 5 milion stërlina për të realizuar këtë vepër, që do të lidhë dy pjesët e kështjellës që ndahen mes tyre nga një grykë dhe që i jep mundësinë turistëve të arrijnë në këtë zonë më me lehtësi.

Ura e vjetër e ndërtuar nga Richard i Cornwall në shekullin e XIII u shëmb në 1500 dhe që atëherë nuk u ndërtua më. Ura e re e ndërtuar prej hekuri, druri është ndërtuar në lartësinë 60 metra.

English Heritage

@EnglishHeritage

We’ve got the Tintagel tingles 😍 @EHTintagel

Embedded video

97 people are talking about this

 

 

Etiketa:

360grade.al


Urrejtje dhe plaçkitje apo përndryshe historia jonë…

Të tjera