» Vipat në burgun e Fushë-Krujës kundër ministres Gjonaj

Vipat në burgun e Fushë-Krujës kundër ministres Gjonaj

88 të dënuar në burgun e Fushë-Krujës, kërkojnë që mos ndryshojnë qeli. Me anë të një peticioni, ata i kërkojnë ministres së Drejtësisë, Etilda Gjonaj të mos i transferojë nga burgu i Fushë Krujës për në Korçë apo Peqin, pasi Fushë-Kruja nuk do të jetë më një burg i sigurisë së lartë. Me anë të një vendimi përcjellë vartësve të saj, Gjonaj ka urdhëruar që burgu i Fushë-Krujës të mos klasifikohet i sigurisë së lartë por të kthehet në një burg të zakonshëm.

Heqja e sigurisë së lartë në Fushë-Krujë do ta kthente atë në një burg të zakonshëm, ku dhe masat e sigurisë nuk do të ishin të përshtatshme për personat që qëndrojnë aty dhe sipas vendimeve të gjykatës. Burgjet e sigurisë së lartë kanë kontrolle të shtuara, regjime ajrosje apo takime të kufizuara si dhe vendndodhje gjeografike e cila ndodhet në vende larg qendrave të banuara.

Sipas peticionit, të burgosurit shprehen se në rast të një transferimi atyre do tu rriten kostot e takimit me familjarët, do tu vështirësohen takimet si dhe do tu rriste kostot shëndetësore për të cilat ata shprehen se kanë bërë pagesa pranë klinikave private.


360grade.al


Kryeministri dhe qentë Këçëkë, rreth e rrotull…

Të tjera