Nxori për Bajram foton e xhamisë në Pazarin e Gjirokastrës/Forumi për mbrojtjen e Trashëgimisë akuzon Kryeministrin Rama: Turp! - 360 Grade

Nxori për Bajram foton e xhamisë në Pazarin e Gjirokastrës/Forumi për mbrojtjen e Trashëgimisë akuzon Kryeministrin Rama: Turp!

Forumi për mbrojtjen e Trashëgimisë kulturore ka denoncuar një tjetërsim të kupolës së xhamisë në Gjirokastër të propaganduar nga kryeministri Rama në Facebook.

Ky eshte nje turp – ta mbaje kush e ka bere!
Mire kryeministri se nuk ja ka idene ketyre gjerave, por Instituti i Monumenteve pse ka degraduar deri ne kete pike sa te tjetersoje teknikat shekullore mesdhetare te mbulimit?
Kjo eshte e tmerrshme!
Po tjetersohen objektet me perfaqesuese te vendit dhe eshte hedhur ne plehra Karta e Restaurimit.
Forumi prej vitesh ngulmon qe duhen nderprere restaurimet, dhe te behen vetem punime konsolidimi te monumenteve ne rrezik, pasi ne ate Institut te mjeruar nuk ka me kapacitete profesionale.

Postimi i Ramës:

foto galeri


360grade.al


Ujqërit na morrën edhe Luljeta Bozon, thua?…

Të tjera