» Tumori, ja cili është ushqimi më kancerogjen, ne të gjithë e konsumojmë…

Tumori, ja cili është ushqimi më kancerogjen, ne të gjithë e konsumojmë…

Tani është zyrtare, ky është ushqimi më kancerogjen që ne të gjithë e hamë shumë shpesh…

Sipas hulumtimit të bërë mbi produktet ushqimore, është shfaqur se një nga produktet më kancerogjene janë patatet e pjekura (patatina), është kontrolluar paketimi i markave më të rëndësishme në treg dhe rezultati është mjaft shqetësues. Në mostrat e analizuara, 50% u gjetën të kontaminuara me akrilamid, një substancë potencialisht toksike dhe madje disa kancerogjene.

Image result for patatine

Kjo është një substancë që formohet pas gatimit në temperatura të larta dhe zhvillohet gjatë proceseve të skuqjes, pjekjes ose tiganisjes, si rezultat i reaksioneve specifike kimike që përfshijnë sheqernat dhe aminoacidet. Disa studime kanë treguar se jo vetëm akrilamid, por edhe produkti i tij kryesor metabolik, glycidamid, mund të jetë neurotoksik, gjenotoksik dhe kancerogjen.

Përveç patateve, shumë produkte të tjera mund të vuajnë nga ky lloj kontaminimi, ndër të cilat kujtojmë të gjitha shkopinjtë e peshkut ose mbushjet e llojeve të ndryshme, si dhe kafeja për shkak të pjekjes së kokrrave, si dhe llojet e ndryshme të biskotave dhe pastave./Revista Psikologjia

360grade.al

farma
Presioni i ambasadorëve, apo “topi te Luli Basha”…

Të tjera