» Shqiptarët po lënë paratë e tyre në Greqi, mediat: Shakaja që dikur nuk mendohej se do ndodhte

Shqiptarët po lënë paratë e tyre në Greqi, mediat: Shakaja që dikur nuk mendohej se do ndodhte

Njëherë e një kohë në vitet ’90, togfjalëshi “turist shqiptar” në Greqi ishte diçka që thuhej me shaka dhe as që të shkonte në mend, por kjo është rrëzuar shumë shpejt dhe sot bazuar në atë se sa shumë shqiptarë shkojnë në Greqi dhe shpenzojnë për pushimet e tyre.

Kjo ilustrohet nga të dhënat nga sondazhi “Kush po shkon ku? Sa kohë ka mbetur? Sa kushton?” Kryerur nga Instituti i Kërkimeve i Shoqatës së Biznesit Grek të Turizmit (INSETE).

Sipas të dhënave të Bankës së Greqisë për vizitorët e huaj në vitin 2018, shqiptarët janë në vendin e 10-të sa i përket vizitave në vendin grek, duke tejkaluar madje edhe serbët dhe turqit që kanë rënë në krahasim me 2017-ën.

insete_touristes_alvanoi_stoixeia02082019

Shuma që ata shpenzojnë luan gjithashtu një rol të rëndësishëm.

Për herë të parë mbi 1 milion vizitorë shqiptarë

Në detaje, vizitat shqiptare në Greqi që nga viti 2018 kanë thyer barrierën 1 milion, me 16.2% (1,121,472 vizita). Edhe më e madhe është rritja e vizitorëve nga Shqipëria në 2018 (+ 19%) pasi 986.6 mijë qytetarë shqiptarë vizituan Greqinë kundrejt 828.7 mijë në 2017./Përktheu dhe përshtati: Panorama- Burimi: altsantiri.gr

360grade.al

farma
Ulërima e Xhunglës shqiptare, kafshime dhe kurthe dhe…

Të tjera