» Andi Bejtja: Ne 3 vjetorin e reformës në drejtësi

Andi Bejtja: Ne 3 vjetorin e reformës në drejtësi

Nga Andi Bejtja-

Pas tre viteve te ashtuquajturës Reforme në Drejtësi nuk gjej dot epitaf me te sakte se konkluzioni i Raportit Interim të Komisionit të Venecias në fundin e vitit 2015. Ja cfare thuhet fjale per fjale.

“Komisioni i Venecias evidenton se zgjidhje të tillë radikale (si procesi i rivlerësimit) janë të paarsyeshme në kushte normale, pasi krijojnë tensione të mëdha brenda gjyqësorit, destabilizojnë punën e gjyqtarëve, shton mosbesimin e publikut në gjyqësor, shmang vëmendjen e gjyqtarëve nga detyrat e tyre normale, dhe, si çdo masë të jashtëzakonshme, krijon rrezikun e kapjes së gjyqësorit nga ana e forcës politike që kontrollon procesin.”


360grade.al


Bajatllëk, mjerim dhe një Gjithollog për KM!…

Të tjera