» Hani lëkurën e këtyre frutave, kanë dyfish më shumë vlera ushqyese

Hani lëkurën e këtyre frutave, kanë dyfish më shumë vlera ushqyese

ipas ekspertëve, konsumimi i disa frutave bashkë me lëkurë ndihmon shumë në përmirësimin e disa problemeve shëndetësore.

Disa nga frutat që mund të konsumohen edhe me lëvore dhe janë shumë të shëndetshëm janë:

Molla-  Padyshim që molla është një nga frutat më të përhapur në tërë botën. Ato përmbajnë një numër të madh të vitaminave dhe antioksidatëve. Konsumimi I tyre me lëvore është shumë më efektiv dhe përmban dyfish më shumë vlera ushqyese.

Banane– Sipas disa studimeve, lëvorja e bananes është e pasur me një përbërës që lehtëson simptomat e depresionit dhe rrit nivelin e hormonit të disponimit- seratoninës. Gjitashtu lëvorja e bananës është dëshmuar, që mbronë qelizat retinale të syrit. Sipas eskertëve konsumimi I duhur I lëvores së bananes bëhet nëse e vendosni në shtrydhëse pemësh apo vetëm nëse e vendosni në një gotë me ujë dhe e lini për  10 minuta.

Kivi- Edhe kivi, krahas shijes së mirë që ka përmban edhe vlera të larta ushqyese. Lëkura e kivit përmban shumicën e vlerave ushqyese të tij.

Pemët e tjera që mund t’i konsumoni me lëvore duke i shtrydhur apo duke i vënë në ujë për disa minuta janë: mandarina, ananasi dhe dardha.


360grade.al


Bajatllëk, mjerim dhe një Gjithollog për KM!…

Të tjera