» KLP merr në pyetje kandidatin e SPAK-ut, dosjet e nxehta dhe pyetjet me “spec” për Ndini Tavanin

KLP merr në pyetje kandidatin e SPAK-ut, dosjet e nxehta dhe pyetjet me “spec” për Ndini Tavanin

Kryetari i Shoqatës së Prokurorëve të Shqipërisë, por njëkohësisht edhe Prokuror në Njësinë Antikorrupsion në Tiranë, Ndini Tavani i cili është edhe një nga kandidatët për SPAK, është marrë sot në pyetje Këshilli i Lartë i Prokurorisë.

Tavani është pyetur lidhur me çështje më të nxehta gjyqësore që ka hetuar ku vlen të përmendet ajo që ka të bëjë me vrasjen e bankierit Artan Santo. Konkretisht prokurori Tavani është marrë me hetimin e veprimtarisë së punës së Bankës Credins ku ishte aksioner Santo si edhe transaksionet që janë bërë nga kjo bankë.

Po kështu ai ka qenë prokuror edhe në çështjen e Bankës së Shqipërisë.

Pyetjet për të lidhen me cilësitë që do të sjell prokurori Tavani në SPAK, çfarë do të thotë SPAK në botëkuptimin e tij juridik dhe njerëzor etj.

Komuniteti ndërkombëtar pyeti prokurorin Tavani, se cila është  qasja e tij oeganizative e parë kurmerr në dorë një dosje?


360grade.al


Videoeditoriali i Zhejit/ Çfarë e nervozon Ramën? Çfarë e tremb?!

Të tjera