» Raporti i DASH/ Pyetja e analistit: A doni më për Rilindjen e Skënderbeut dhe Mamicës?!

Raporti i DASH/ Pyetja e analistit: A doni më për Rilindjen e Skënderbeut dhe Mamicës?!

Departamenti i Shtetit publikoi një tjetër raport me nota kritika për qeverisjen në Shqipëri.

Ditën e sotme u publikua raporti për Klimën e Investimeve në Botë.

Sa i përket Shqipërisë, në raport thuhet se Shqipëria është një vend i vështirë për të bërë biznes.

Ndërkohë që sipas DASH, Shqipëria është vendi më i korruptuar në Ballkan dhe Europë.

Lidhur me këtë vjen edhe reagimi i analistit që jeton në SHBA, Ilir Demalia.

“A doni më për Rilindjen e Skënderbeut dhe Mamicës?!

State Department report për 2019 e perkufizon Shqipërinë si vendin më të korroptuar në Europë, si qeveri dhe sistem gjyqësor i kapur dhe në bashkëpunim më krimin e organizuar, trafiqet e droges, prostitucionit dhe pastrimit të parasë së krimit”, shkruan Demalia në reagimin e tij.

Reagimi plote:

State Department report për 2019 e perkufizon Shqipërinë si vendin më të korroptuar në Europë, si qeveri dhe sistem gjyqsor I kapur dhe në bashkepunim më krimin e organizuar, trafiqet e droges, prostitucionit dhe pasteimit të parasë së krimit . . .

Crime Threats
There is considerable risk from crime in Tirana. The Albanian government is making a concerted effort to improve the country’s law enforcement capabilities and reduce corruption. Organized crime has a noted impact on Albania, with a network of criminal organizations involved in drug trafficking, extortion, bribery, money laundering, prostitution, and human trafficking.
Recent crime statistics indicate a decrease in numerous violent crime categories; this includes murder/attempted murder, robberies by force, and armed robberies. Street crime is fairly common in urban areas, predominantly at night. The most notable crimes are burglaries, theft, and domestic violence claims. If confronted by armed assailants, comply with demands.
Sexual assault and harassment is an issue mostly in the smaller towns. The victims tend to be females walking alone.
The expatriate community is not specifically targeted, although members could become victims due to circumstance or proximity. Anti-U.S. sentiment is rare in Albania, and the international community is generally well-regarded.
Other Areas of Concern


360grade.al


Videoeditoriali i Zhejit/ Çfarë e nervozon Ramën? Çfarë e tremb?!

Të tjera