» Si ta kuroni pickimin e mushkonjave!

Si ta kuroni pickimin e mushkonjave!

Tani në verë, sidomos në kabinat verore në plazh, mushkonjat nuk na lënë rehat. Jo gjumë që nuk bëjmë, por as në kabinë nuk rrimë dot. Pickimi i mushkonjave mund të jetë i rrezikshëm për ata që i kanë alergji, dhe jo vetëm. Por ka disa mënyra të thjeshta si ta kuroni pickimin e tyre, dhe dritare.net i sjell për ju.

Akulli

 

Sapo pikaset pickimi, aplikoni një kub akulli në pjesën e pickimit, në mënyrë që shenja të zhduket. Shmangni vendosjen direkt në lëkurë, por rrethojeni akullin me një copë fashe.

Lëkura e bananes

Vendoseni pjesën e brendshme të lëkurës së bananes në pjesën e pickimit.

Mjaltë

 

Edhe mjalti është një zgjidhje shumë e mirë kundër pickimit të mushkonjave. Aplikojeni direkt në lëkurë dhe mbajeni për gjysëm ore.

Sodë

 

Përzini pak sodë me mjaltë dhe uthull dhe vendoseni në pjesën e pickimit.

Limon

 

Shtrydhni pak lëng limoni në pjesën e pickimit. Kjo gjë do të pengojë ënjtjen dhe kruarjen, këshillon dritare.net

Qepa

 

Edhe qepa është një zgjidhje natyrale kundër pickimit të mushkonjave. Vendosni pak qepë në pjesën e pickimit.

Kripë

 

Vendosja e disa kokrrizave kripë në pjesën e pickimit, do të shmangë kruarjen.

360grade.al

farma
E njëjta dorë kundër Kosovës dhe Shqipërisë…mektrin


mektrin

farma

Tirana Bank


e-albania


e-albania

Të tjera