» Studiuesit japin shpresë/ Kjo vaksinë mund të sulmojë qelizat kancerogjene

Studiuesit japin shpresë/ Kjo vaksinë mund të sulmojë qelizat kancerogjene

Studimi i drejtuar nga Qendra e Kancerit të Kafshëve Flint në Kolorado do të regjistrojë 800 qen të moshës së mesme në një sprovë të vaksinimit të kancerit.

Për shkak se kanceri tek qentë zhvillohet në mënyrë të ngjashme me njerëzit, dhe mund të shkaktohet nga faktorë të ngjashëm, goditja mund t’i jepet një ditë njerëzve.

Rezultatet e mundshme janë se nëse paraqiten më pak raste me kancer pas vaksinës atëherë do të thotë se ajo ka funksionuar e nëse jo atëherë studimet duhet të vazhdojnë edhe më tej, shkruan  CNA.al

Vaksina, e cila ende nuk është përmendur publikisht, ka për qëllim të punojë duke trajnuar trupin e qenit për të sulmuar epitopet në qelizat e tumorit. Epitopet janë pjesë e strukturave të gjetura në pjesën e jashtme të llojeve të qelizave që nxisin sistemin imunitar për t’i sulmuar ato.


360grade.al


Videoeditoriali i Zhejit/Pse vuan Rama? Ai ka gjithçka! …

Të tjera