Media franceze/ Vizita te Musolini e trashëgimtarit të dinastisë së Matit. Çfarë marrëveshjesh bëheshin në vitin ’36?

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 22 Qershor 2019

 

“Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të mërkurën e 1 prillit 1936, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me vizitën e mbretit Zog në Romë, me ftesë të Musolinit, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania, e ka sjellë për publikun shqiptar : 

 

Shqipëri

Me ftesë të z. Musolini, mbretit Zog do të shkojë në Romë

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

urimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Na telegrafojnë nga Tirana :

 Në qarqet jozyrtare të kryeqytetit, thuhet se me ftesë të z. Musolini, mbreti Zog do të shkojë së shpejti në Romë.

 Vizita e trashëgimtarit të dinastisë së Matit në kryeqytetin italian do të mundësonte disa shfaqje të mëdha miqësie italo-shqiptare.

 Ne e dimë se kohët e fundit disa marrëveshje ekonomike dhe financiare janë nënshkruar mes dy vendeve në kufi me Adriatikun.

 Këto marrëveshje, të përfunduara me kënaqësi nga të dyja palët, do të kenë një rëndësi të madhe për zhvillimin e marrëdhënieve midis Italisë dhe Shqipërisë.

360grade.al

Vdekja! Kjo Zonjë madhështore!

Të tjera