» Sonte të gjithë sytë nga qielli, shfaqet ‘Hëna Luleshtrydhe’

Sonte të gjithë sytë nga qielli, shfaqet ‘Hëna Luleshtrydhe’

Qershori do të jetë një muaj plot me mundësi për vëzhgime spektakolare për entuziastët e astronomisë dhe këto gjithashtu përfshijnë hënën e plotë të muajit të parë të verës, Hënës së Luleshtrydhes.

Hëna e plotë e muajit qershor e ka fituar këtë emër për shkak të faktit se ndodh në periudhën më të mirë të vitit për pjekjen e lulështrydheve, edhe pse emrat e tjerë alternativ janë Hëna e Mjaltit, Hëna Trëndafil etj.

Ne do të jemi në gjendje të admirojmë Hënën Lulështrydhe në natën e 17 Qershorit, por duke kërkuar për Hënën në qiell, do të gjejmë edhe yllin e kuq supergjigant Antares dhe gjigantin e gazit Jupiter.

Image


360grade.al


Videoeditoriali i Zhejit/Pse vuan Rama? Ai ka gjithçka! …

Të tjera