» Vëmendje, zbuloni sa duhet ta keni tensionin në bazë të moshës

Vëmendje, zbuloni sa duhet ta keni tensionin në bazë të moshës

Tensioni është një ndër problemet më të përhapura shëndetsore për një pjesë të madhe të njerëzve. Ulja apo rritja e tensionit, ose shtypjes së gjakut, mund të vijë nga shkaqe të ndryshme.

Sipas grupmoshës është e rëndësishme që të respektohet një mesatare se sa duhet të jetë vlera e tensionit për çdo grupmoshë.

Mosha është një nga shkaktarët e shtypjes së gjakut dhe ne duhet të dimë se çfarë niveli të shtypjes së gjakut duhet të kemi në bazë të moshës që kemi.

Te meshkujt

Mbi 20 vjeç: 123/76

20-30 vjeç: 126/79

30-40 vjeç: 129/81

40-50 vjeç: 135/83

50-60 vjeç: 142/85

Mbi 70 vjeç: 142/80

Te femrat

Mbi 20 vjeç: 116/72

20-30 vjeç: 120/75

30-40 vjet: 137/84

40-50 vjeç: 137/84

50-60 vjeç: 144/85

Mbi 70 vjeç: 159/85.


360grade.al


Videoeditoriali i Zhejit/Pse vuan Rama? Ai ka gjithçka! …

Të tjera