» Shpërthen vullkani i Sinabung në Indonezi, shi hiri në zonë

Shpërthen vullkani i Sinabung në Indonezi, shi hiri në zonë

Mali Sinabung në Sumatra të Veriut, Indonezi, lëshoi një grumbull të madh hiri të trashë 7 km të lartë në qiell gjatë një shpërthimi më 9 qershor.

Banorët që jetojnë pranë vullkanit u nxitën të përdorin maska kur shirat e hirit filluan të binin poshtë dhe ata që jetojnë përgjatë lumenjve në rrjedhën e sipërme ishin paralajmëruar për përmbytjet gjatë shirave.

Fatmirësisht nuk ka viktima në njerëz, shkruan The Guardian.

360grade.al

farma
Presioni i ambasadorëve, apo “topi te Luli Basha”…

Të tjera